Köpvillkor

Priser
Samtliga produktpriser i nätbutiken är angivna i svenska kronor (SEK) inklusive moms.

 

Allmänna Villkor 
Du måste ha fyllt 18 år för att handla i vår nätbutik. Är du yngre än 18 måste du ha förälders eller målsmans tillstånd att beställa från oss.

 

Personuppgifter 
I samband med din registrering och/eller beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. Den 25 maj 2018 börjar en ny lag , GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla. Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988..

Informationen du lämnar om dig själv används av oss och våra samarbetspartners för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. LekOchKlura.se använder uppgifter från kundregistret för utskick om våra produkter. Du kan när som helst avbryta din prenumeration av nyhetsbrev, antingen via länken i nyhetsbrevet eller genom att kontakta vår kundservice

Vill du läsa mer i detalj kring vår hantering av dina personuppgifter, läs mer under Integritet och säkerhet.

 

Leveranser/Frakt 
För närvarande levererar vi endast inom Sverige
Samtliga varor skickas från vårt svenska lager inom två arbetsdagar.
Leveranstiden brukar vara inom tre arbetsdagar beroende på vikt och avstånd.

Inom Sverige - Fraktkostnad 89 kr
Den totala summan inklusive fraktkostnaden ser du i kassan innan du godkänner din beställning.
Dina varor skickas alltid spårbart med DHL. Leverans sker till närmaste utlämningsställe. Avisering av paket sker i första hand per e-post eller SMS.

 

Betalningsalternativ
I samarbete med Payson erbjuder vi våra privat- och företagskunder betalning mot faktura samt kortbetalning.
Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel.


Payson - Swish, Kort eller direktbetalning
Kostnad: 0 kr

Med Payson Swish eller kortbetalning kan du snabbt göra transaktionen. Payson använder sig av säker 3D-secure teknik. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. 
All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Payson - Betala mot 14-dagars faktura 
Kostnad: 0 kr
Varan levereras till din folkbokföringsadress.

Vi erbjuder betalsättet "Paysonfaktura" med möjlighet till delbetalning i samarbete med Payson AB.
Betalningsvillkor är 14 dagar och fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress Du anger.
För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köptillfället.
Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2% per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.
Information om pantsättning: Vid betalning med Payson faktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

 

Bekräftelse
När LekOochKlura.se mottagit din order skickas omgående en bekräftelse per e-post med information om din order. Vi rekommenderar att du sparar bekräftelsen för att ha till hands vid eventuell kontakt med kundtjänst.

 

Avbeställning/Ändring
Önskar du avbeställa eller ändra din beställning måste det ske omgående. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig med detta.

 

Ångerrätt/returrätt
Vi tillämpar distansförsäljningslagen för privatpersoner och ger full returrätt inom 90 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan och att den returneras i oskadat skick, i obruten originalförpackning.
Returfrakten betalas av konsumenten. Ångerrätt gäller Ej företag!

Om du ångrar ditt köp ber vi dig kontakta vår kundtjänst inom 90 dagar efter att du tagit emot varan. För att vi ska kunna hjälpa dig snabbt och smidigt behöver vi ditt ordernummer och namn. Återbetalning sker först efter kontrollerad retur.

 

Reklamation 
Om varan är skadad eller defekt på något annat sätt, eller om du har fått fel vara eller antal så ber vi dig kontakta oss omedelbart så vi kan rätta till felet. Du behöver uppge ordernummer samt vilken vara det gäller. Ersättningsleveransen sker helt utan kostnad för dig. 
OBS! Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav löses ej ut av oss. Vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

 

Transportskada 
Om paketet är skadat vid uthämtning ska det anmälas omgående till ombudet. Kontakta även vår kundtjänst.

 

Ej uthämtade paket 
Paket som inte hämtas ut senast två veckor efter leveransavisering debiteras med fraktkostnad, returfrakt samt hanteringskostnader med totalt 500 kr inklusive moms.

 

Sortiment & produkter
LekOchKlura.se reserverar sig för förändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. LekOchKlura.se reserverar sig för eventuella tryckfel i texter på denna webbsida.

 

LekOchKlura.se innehar F-skattsedel